Geslaagde themamiddag Veiligheid op IJsseloord2

Terug naar overzicht

Op 29 juni jl. vond de Themamiddag Veiligheid plaats op IJsseloord2. Het was een drukbezochte meeting waarbij er drie onderwerpen op het programma stonden.

Allereerst gaf Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden een presentatie over veiligheid bij calamiteiten.

Securitas gaf vervolgens een toelichting over haar visie op Smart Solutions voor veiligheid. De nieuwe observatiecamera's van IJsseloord2 kunnen vanaf de meldkamer worden bediend in combinatie met fysieke aanwezigheid door middel van surveillance ter plaatse, dat is de toekomst. De mogelijkheid voor de bedrijven op IJsseloord2 om de gebouwbeveiliging aan de laten sluiten op de collectieve beveiliging werd direct toegelicht.

Tot slot gaf het MKB een presentatie over het onderwerp Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen, dit werd enthousiast ontvangen.  Er is direct een werkgroep gevormd waarin 4 bedrijven op het park gaan participeren. Samen met Politie, Gemeente en Brandweer en onder leiding van MKB Nederland. De heer Henny Bekkema gaat samen met de werkgroep in oktober aan de slag met als doel om het Keurmerk te behalen voor IJsseloord2.

Delen